Standard top 10

Born of the Gods betekent in eerste instantie de introductie van multicolored gods. Xenagos maakt vooralsnog de meeste indruk. Waarschijnlijk zal weinig veranderen in gespeelde standard deck archetypes, maar misschien slagen Gruul en mono-wit (of wit met een zwarte splash) erin om meer voet aan de grond te krijgen.

10. Springleaf Drum

Mana acceleratie en activatie van Inspired triggers, dat moet toch iets kunnen opleveren. Springleaf Drum zou wel eens het verschil kunnen maken voor Felhide Spiritbinder.

9. Temple of Enlightenment/Malice/Plenty

Op zwart/groen en blauw/rood na heeft iedere 2-kleurencombinatie nu een scry-land. Kunnen we met de Temple of Plenty nu eindelijk een groen-wit deck verwachten dat hoog eindigt op een pro tour of grand prix?

8. Thassa's Rebuff

Ondanks dat we nu multicolored goden hebben, zijn we nog lang niet van monocolored devotion decks af en de Rebuff van Thassa is een sterke toevoeging aan het counter-arsenaal voor mono blue. Gezien de drukke activiteiten in de eerste paar beurten zullen de meeste Rebuffs in het sideboard zitten, maar 1 of 2 stuks zouden wel eens maindeck gespeeld kunnen worden.

7. Unravel the AEther

Goden zijn niet langer veilig tegen groen en Unravel the AEther is meteen een oplossing tegen o.a. Bestow creatures.

6. Bile Blight

Maakt korte metten met beginnende Pack rats, Masters of Waves en talloze andere threats. Met enige regelmaat zal je meerdere creatures in 1 klap doden. Gelukkig is Bile Blight ook kleurenblind, een groot voordeel t.o.v. Doom Blade en Ultimate Price. Kijk wel uit met het doden van Nightveil Specters, want Bile Blight is zelfs dusdanig gemancipeerd dat ook je eigen creatures eraan moeten geloven.

5. Spirit of the Labyrinth

3 power voor 2 mana is een goed begin. Vooral control decks zullen het hier lastig mee krijgen want het zoeken naar een antwoord voor creatures met Sphinx's Revelation en Divination wordt resp. een stuk lastiger en onmogelijk. Mono black is natuurlijk weer de lachende derde met activaties van Underworld Connections in de beurt van de tegenstander.

4. Xenagos, God of Revels

Ook zonder genoeg devotion om Xenagos een creature te maken (wat toch vaak wel moet lukken met rood/groen), levert zijn ability al veel op. Trample creatures kunnen hun lol niet op en tegenstanders zullen hun life total goed in de gaten houden om niet verrast te worden door bijv. een hard casted Ghor-Clan Rampager.

3. Searing Blood

Gelukkig is er ook voor mono-rode decks nog goed nieuws. Met 2 damage kan je aardig wat vervelende creatures uit de weg ruimen en tegelijkertijd houd je je tegenstander onder druk.

2. Drown in Sorrow

Er is ook slecht nieuws voor mono-rode decks: Infest met een scry-bonus. Mono black devotion was al 1 van de beste decks en krijgt er na Bile Blight nog even een sweeper bij. We zijn dus nog lang niet van de Pack Rats en Desecration Demons af.

1. Brimaz, King of Oreskos

Als er een Times Cat of the Year verkiezing was, zou Brimaz die met gemak winnen. Of hiermee mono-wit mee mag doen met de grote blauwe en zwarte jongens is nog de vraag. Een zwarte splash voor met name Xathrid Necromancer lijkt belangrijker dan ooit voor witte decks met de komst van Drown in Sorrow. De dubbele witte mana van Brimaz helpt wel mooi Heliod, God of the Sun in het zadel en Brimaz en Heliod zijn dol op Spear of Heliod. In combinatie met Nykthos, Shrine to Nyx behoren zelfs Elspeth, Sun's Champion en Angel of Serenity tot de mogelijkheden.

Limited Rares/Mythics

Born of the Gods zal 3 om 3 boosters met Theros sealed gespeeld worden. In draft is de eerste booster die je opent Born of the Gods, dus dat geeft goede mogelijkheden om om een god of Kiora heen te bouwen.

10. Forgestoker Dragon

Dit soort draken is eigenlijk altijd goed in limited. Als je tegenstander maximaal 3 creatures heeft, ben je trouwens al klaar voor een alpha strike.

9. Gild

Iedere creature kunnen exilen voor 4 mana en met sorcery speed lijkt magere removal, maar in limited is het prima. De Gold token zal zo nu en dan zelfs helpen met het rampen naar 6 mana.

8. Ephara, God of the Polis

De multicolored goden zijn erg sterk in limited aangezien je vaak 2 kleuren speelt. De devotion count loopt vanzelf wel op, dus je hebt al gauw grote indestructible creatures. En met Ephara trek je lekker veel kaarten aangezien een derde tot bijna de helft van je deck als het goed is uit creatures bestaat.

7. Mogis, God of Slaughter

Net als Ephara een dikke god voor 4 mana. Het sacrificen van creatures zal tegenstanders meestal niet bevallen aangezien ze als block-voer kunnen dienen in het geval van een door 7 devotion tot vlees geworden Mogis en bovendien van belang zijn voor hun eigen devotion count. Mogis zal dus meestal 2 damage per beurt doen met zijn ability.

6. Eidolon of Countless Battles

Je zal bijna altijd kiezen voor de bestow-optie aangezien je maar 1 mana extra betaalt en krijgt daarvoor een groot permanent pump effect wat met name op een flying creature fantastisch is. Mocht de enchanted creature doodgaan, houd je nog een forse creature over.

5. Courser of Kruphix

Courser of Kruphix helpt je met het doorspitten van je deck, zorgt voor het land om je dure spells te casten, is een uitstekende blocker, is moeilijk te doden door de 4 toughness en levert ook nog eens wat levens op. Meer veelzijdigheid en value kan je eigenlijk niet wensen.

4. Brimaz, King of Oreskos

Brimaz kan vroeg druk zetten en maakt aanvallen voor de tegenstander tegelijkertijd moeilijk. Doe er een paar flying creatures bij en je zit op rozen.

3. Xenagos, God of Revels

Power en toughness verdubbelen en als het nodig is haste geven en dat alles zonder activatiekosten, dat is geen grap. Ook niet voor Vulpine Goliath; hij was altijd al oerdegelijk, maar durft nu ook te dromen over heerschappij over het universum.

2. Kiora, the Crashing Wave

Kiora neutraliseert de beste creature van je tegenstander, beschermt zichzelf daarmee en heeft een ultimate waar je akelig van wordt. Heb je ondanks het vooruitzicht van de absurde ultimate ability liever mana acceleratie en extra kaarten dan is Kiora daar ook niet te beroerd voor.

1. Phenax, God of Deception

U/B control heeft de finisher van zijn dromen gevonden. Disciple of Phenax, Gray Merchant of Asphodel en Keepsake Gorgon scholen zichzelf graag om tot mill-machines.

Limited Commons/Uncommons

Een eerbare vermelding voor Acolyte's Reward, Spiteful Returned, Excoriate en Ornitarch. Ze hebben niet de top 10 gehaald, maar zijn prima limited kaarten.

10. Ephara's Enlightenment

+1/+1, flying en activatie van een heroic trigger is al best aardig. Meerdere malen Phalanx Leader of Triton Fortune Hunter triggeren geeft een herosch gevoel. Bedankt, Ephara.

9. Bolt of Keranos

Direct damage is nou eenmaal goed in limited, ook al moet je het doen met 3 damage voor 3 mana met sorcery speed.

8. Glimpse the Sun God

Altijd fijn als een kaart je opties geeft. Of je nou een aantal heroic of inspired triggers wilt activeren of het team van je tegenstander een beurt wilt tappen voor de winnende aanval, kijk gewoon even naar de zonne(n)god. O ja, scry 1.

7. Archetype of Imagination

Een 3/2 voor 6 mana is natuurlijk pas indrukwekkend als die al je creatures unblockable maakt. Een (arche)typisch geval van het gebruiken van je verbeelding.

6. Akroan Skyguard

Het kleine broertje van Wingsteed Rider, 1 van de beste limited commons uit Theros.

5. Searing Blood

Met een instant speed damage spell weet je natuurlijk wel raad in een wereld vol met aura's.

4. Archetype of Courage

First strike is fijn als je aanvalt en geweldig als je blockt. Deze soldaat geeft je veel waar voor je mana.

3. Bile Blight

Premium instant speed removal hoort altijd blijdschap (blightschap?) op te wekken en Bile Blight is ook goed in combat te gebruiken tegen de grotere rotzakken.

2. Reap What Is Sown

D toevoeging voor je W/G heroic deck. Tot wel 3 heroic triggers en 3 extra P/T en door de instant speed ook nog eens een combat trick. Als je daar geen respect mee oogst.

1. Drown in Sorrow

Je hoeft de eerste paar beurten geen creatures te spelen. Laat dat maar aan je tegenstander over, zodat je 2 of 3 creatures uit de weg kan ruimen. En dan scryen natuurlijk.
Zoek:
Born of the Gods
Volgorde: Prijs
Voorraad
Alle merken

Schrijf je in of om te kunnen bestellen
*
*
*
*
Inloggen of Registreren